вторник, 28 май 2013 г.

Къщичка за птички от стари ботуши

Изграждането на къщичка за любимите ви птички, която ще краси градината ви, е лесно и забавно. Старите каубойски ботуши ще създадат приятна атмосфера в двора и ще влязат отново в употреба, макар и не по предназначение. Вземете няколко инструмента и отделете няколко часа, за да създадете стилен дом за птичките. Използвайте и двете обувки за повече удобство на птичките.


Етап 1

Очертайте кръг в средата на ботуша с молив и изрежете, за да се получи отвор за птичките.


Етап 2

Пробийте три дупки в подметката на ботуша с помощта на свредло.


Етап3

Измерете дължината на обувката и добавете 2 инча. Отрежете две парчета борова дъска с тази дължина с трион. Използвайте транспортир, за да отбележите 45-градусов ъгъл на единия край на всяка от дължините на дървото. Изрежете краищата с трион.


Етап 4

Изрежете пет парчета борова дъска, които ще ви служат за разделители. Две от тях – 1/8 инча и 3 от тях – 1/4инча.


Етап 5

Сглобете рамката чрез поставяне на две дълги парчета, успоредни едно на друго с 45-градусов ъгъл навън. Поставете 2 парчета дърво между дългите парчета на дъното. Поставете още три парчета над дъното. Лакирайте всяка част от рамката и заковете с по два гвоздея всяка връзка.


Етап 6

Отрежете две 6-инчови дължини от кедър. Те ще послужат като покрив на къщичката. Поставете двете дължини заедно, за да образуват прав ъгъл и ги свържете. Поставете покрива в горната част на рамката под прав ъгъл нагоре и го закрепете с помощта на три гвоздея от всяка страна.


Етап 7

Направете два отвора в предната част на ботуша и два отвора в задната част около 1 инч от горния ръб.


Етап 8

Поставете дървената конструкция от вътрешната страна на ботуша. Пробийте отвори в рамката през кожата. С месингови винтове закрепете ботуша за дървената конструкция.


Етап 9

Пробийте две дупки в дървото, където ще поставите къщичката, и я закачете с въже.

0 коментара:

Публикуване на коментар